Fejrer 25-års jubilæum

Henrik Funck Petterson

02.01.2024

Oversygeplejerske Henrik Petterson har i 25 år været med at gøre en særlig forskel for Danmarks svageste patienter med epilepsi - og for medarbejderne, så de kan gå på jobbet med en god fornemmelse.

Henrik Petterson blev ansat 1. januar 1999. De 25 år skal fejres. I morges blev han mødt af konfetti, æresportal, gaver og morgenbord, da han mødte ind på Afsnit for Epilepsi med Handicap.

Der er ingen tvivl om, hvorfor Henrik Petterson holder af sit job som oversygeplejerske på afsnittet for patienter med epilepsi og handicaps.

- Vi gør en forskel for Danmarks svageste patienter med epilepsi. Vi forbedrer deres livskvalitet. Der er akutafdelinger rundt omkring i landet, men her gør vi noget helt særligt, når patienterne fx skal have omstillet deres medicin, fortæller Henrik Petterson.

- Her er livsglæde og lune. Patienterne er umiddelbare og uden bagtanker. Har man set udsendelsen med musikeren Thomas Helmig og TV Glad, så forstår man også vores patienter. De bedste af dem kunne være med i det program. Vi griner med dem og ikke af dem, siger Henrik Petterson.

Han fortæller om tre mandlige patienter, som lige har været indlagt på afsnittet. De kaldte sig selv for Olsen-banden. De tre sagde med et smil: 'Ja, vi har jo også Yvonne' - det var så en medarbejder, de henviste til. Der kommer ofte lune og tørre bemærkninger i dagligdagen.

Henrik Petterson er stolt af opgaven som leder af afsnittet, hvor det lykkes med at give medarbejderen en god dag trods øget travlhed.

- Selvfølgelig har vi også sygdom og andre ting som spænder ben i dagligdagen, men vi lykkes med at medarbejderne kan gå hjem med en god fornemmelse af, at vi gør en forskel.

Tillykke med de 25 år på Filadelfia.