Podcast - pjecer - film

 

Podcast
Pjecer
Film

Podcast

2023

Unge med epilepsi drømmer om at leve et ungdomsliv med fester, kærester, sociale aktiviteter og sport. De vil ikke have, at sygdommen skal fylde for meget. De er bange for at at virke anderledes og holder derfor lidt igen med at fortælle om deres sygdom. I denne podcastserie møder vi seks unge mellem 15-25 år, som fortæller om livet med epilepsi - som er meget mere end anfald.  De unge har svært ved at finde ud af, hvor meget deres venner, lærere og klassekammerater skal vide om sygdommen. Det kan også være svært at passe på sig selv, når man helst vil give den gas til festerne, lykkes med drømmestudiet eller være mor.

Hør Maria, Camilla, Andreas, Ida, Sofie og Thea fortælle om udfordringer og dilemmaer, når epilepsien slukker hjernen, giver træthed og begrænsninger i hverdagen. Det er unge mennesker, som finder måder at navigere i deres liv, men med lidt mere bøvl i bagagen end de fleste.

'Kortsluttet - unge med epilepsi' er personlige fortællinger om livet med epilepsi - som påvirker hjernen og hjertet på mange måder.

Tilrettelæggelse og lyddesign: Maria Dønvang
Redaktør: Rebecca Bach Lauritsen
Baseret på forskningsprojekt 'Et godt ungdomsliv med epilepsi' støttet af Epilepsiforeningen. Produceret for Specialrådgivning om Epilepsi på Filadelfia, Professionshøjskolen Absalon, af FILT: CPH støttet af Helsefonden

Tilbage til top 

Pjecer om epilepsi

2023

Børn med Epilepsi 

Pjecer om epilepsi
2021

Børn og Epilepsi - praktiske råd
Epilepsi og autisme
Unge og Epilepsi
Børn med ESES - information til fagfolk i kommuner 

2019

Voksne og epilepsi

Tilbage til top 

Film 
2020

Et godt ungdomsliv med epilepsi - film om forskningsprojekt

 

Tilbage til top