Målgruppe og rammer

glasvaerksted2

Speciale i epilepsi og erhvervet hjerneskade

Egebo er et landsdækkende varigt socialt døgn- og dagtilbud, som hører under Filadelfias sociale tilbud bestående af fire institutioner. Egebo har adresse i Dianalund. 

Målgruppe

Filadelfias sociale områder henvender sig til voksne mennesker med epileps og/eller erhvervet hjerneskade samt udtalte fysiske, psykiske, sociale og kognitive problemstillinger.

Boligen

Rammerne for Egebos borgere er optimale. Borgerne bor i et team på seks med selvstændige boliger samt et fællesrum. De 24 borgere har hver en lejlighed med stue, et lille køkken, soveværelse, badeværelse samt adgang til egen terrasse. Boligerne ligger skønt på Filadelfias sotre parkområde med let adgang til mange dejlige faciliteter.

Dagligdag med støtte

Vi giver en sammenhængende indsats med kompetent støtte på specialiseret niveau. Det får borgernes ressourcer i spil. Det giver følelsen af mening og værdighed, når man kan klare ting selv, mestre sit liv og er mere selvstændig. Vi støtter op og hjælper til med fx økonomi, indkøb, madlavning, tøjvask og personlig hygiejne. Et eksternt rengøringsfirma klarer rengøringen på Egebo.

Medarbejdere

Medarbejderne på Egebo er fagligt bredt sammensat af pædagoger, social- og sundhedsassistenter, plejehjemsassistenter, ergoterapeut, udviklingssygeplejerske og udviklingspædagog. Medarbejderne er velkvalificerede i relation til borgere, der på grund af følgevirkninger efter hjerneskade eller andre lidelser har behov for særlig støtte og omsorg.

Vi har et tæt samarbejde med Filadelfias epilepsihospitals læger indenfor neurologi samt neuropsykologer, som gør det muligt for Egebo at løse komplekse opgaver i forhold til borgere med svært behandelig epilepsi.

Byliv og natur

Egebo har adresse på Filadelfias hovedsæde i Dianalund. Det giver helt særlige fordele for borger, som nemt kan benytte Rehabilitering og Udviklingscentret på Filadelfia. Det ligger helt tæt på og kræver fx ikke buskørsel. Egebo ligger også i gåafstand til byens indkøbscenter og skoven.