Seje Stinne møder prinsesse

Stinne Holm og H.K.H. Prinsesse Marie

04.05.2022

Seje 10-årige Stinne Holm fra Aars mødte forleden en ægte prinsesse, som hun sagde. Stinne Holm er indlagt på Neurofysiologisk Klinik. 

- Jeg blev meget glad for at tale med prinsessen. Det er jo sjældent, at man får lov til at tale med en ægte prinsesse, fortalte Stinne efter besøget.

- Prinsessen sagde, at jeg skulle huske på, at mange mennesker har noget i bagagen, og i langt de fleste tilfælde går det godt. Hun sagde, at jeg var dygtig og smuk og i gode hænder. Prinsessen håbede for mig, at det kom til at gå godt, forklarede Stinne.

Indlagt til EEG

Hun er indlagt i 12 dage, hvor lægerne observerer hvilke epileptiske anfald hun får, og hvad der udløser dem.  Det er meget komplekst at identificere det område i hjernen, hvor de epileptiske kommer. Der ligger mange timers arbejde bag udredningen, som klares af et tværfagligt team med læger, fysiologer, psykologer og mange flere. Hele denne uge er Stinne indlagt på en særlig afdeling, hvor hun bliver observeret via video og hvor hjernens elektriske impulser bliver målt via EEG (ElektroEncefaloGrafi). 

Stinne Holm har tidligere været tilknyttet Aalborg Universitetshospital og Rigshospitalet, men er nu visiteret til specialhospitalet Filadelfia. Stinnes anfald kommer ikke umiddelbart i noget mønster. Nogle gange er der 3 om dagen, andre gange går der en helt uge uden anfald. Nu prøver Filadelfias dygtige neurologer at udredde hende.