Døgntilbud er moderniseret

Linda Fischer i ADL træningskøkken

11.03.2022

Døgn- og dagtilbuddet Brommeparken er moderniseret. De indre linjer og de ydre rammer matcher nu mere hinanden og peger ind i fremtiden.

Alene i år har håndværkere haft travlt med at bygge et ADL træningskøkken, et behandlingsrum, et træningsrum med nye maskiner, nyt gulv på gangene og væggene er nymalede. Nye planter, nye billeder på væggene og en kæk rød sofa er med til at friske det hele op.

- Vi skal kunne levere til kommunerne, når de visiterer nye borgere på nye takster. Det kræver indsatser med blandt andet fysio- og ergoterapi og neuropædagogik. Derfor giver det også god værdi, at vi har gode maskiner i træningsrummet som fx en LiteGait, som kan hjælpe delvist lamme med at gå, forklarer en glad Linda Fischer, institutionsleder på Brommeparken.

Vi skal hjælpe med at skabe et meningsfuldt liv

Brommeparkens nye målgruppe er mennesker med erhvervet hjerneskade og/eller epilepsi. Det er ofte borgere, der tidligere har levet et helt almindeligt Liv, men af forskellige årsager nu er i en situation, hvor de har brug for hjælp og støtte i form af rammer og struktur i hverdagen. Denne målgruppe har helt klare krav og forventninger til de indsatser, Brommeparken skal leverer.

- Vores opgave er at hjælpe til et meningsfyldt liv via en rehabiliterende tilgang, så vi øger eller vedligeholder borgernes funktioner. Vi er forpligtet til at rykke borgerne og i højere grad tydeliggøre, at det lykkes, siger Linda Fischer.

Medarbejdernes trivsel er i top

Brommeparken har nu en stabil medarbejdergruppe, og trivslen er i top. De næste måneder skal 14 medarbejdere på kursus i epilepsi og neuropædagogisk tilgang – ligesom også Familiefokuseret Tilgang er i fokus. Det handler fx om inddragelse af familie og netværk omkring borgeren.

- Vi har nu alle købt ind på konceptet ’Ny Kurs,’ og det giver mening. Nu skal vi til at dokumentere mere effektivt, så vi kan formidle vores resultater. Kommunerne bestiller nogle mål, og dem skal vi redegøre for hvert halve år, siger Linda Fischer.

Tværfaglighed og gode muligheder for træning rehabiliterer borgerene

Udviklingen er i fuld sving på de indre linjer. Tværfagligheden og de nye træningsmuligheder med køkken, sanserum og træningsrum går i direkte tråd med ’Ny Kurs’, som handler om at rehabilitere borgerne med indsatser, som virker.

Samtidig kommer nye ting til. Der er mange muligheder for stimulation ude og inde. En rickshaw triller nu rundt med borgerne i det naturskønne område, og en ny gynge, hvor også kørestolsbrugere kan gynge, står i haven og frister i solen.

Linda Fischer i gynge