Legehelte lanceres på Filadelfia

Celina Bering og Anette Wendelbo

29.09.2021

Legeheltene fra Børneulykkesfonden blev i dag lanceret på Filadelfia. Markeringen skete sammen med generalsekretær i fonden Henriette Madsen og regionsformand Heino Knudsen samt adm. direktør på Filadelfia Jens-Otto S Jeppesen. 

- Vores udeareal er et frirum for børn og familierne. Her er 123 legeredskaber, som er specialbygget til børn og unge med epilepsi. Vi er rigtig glade for, at legeheltene vil være med til at lege og træne med vores mindste patienter. Det kan være rigtig sjovt at lære om balance, styrke motorikken og skærpe sanserne, sagde adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen. 

Der var helteløb med legehelten Michelle Jensen i spidsen for de små helte med kappe i skrappe farver. 

Legeheltene giver en pause i indlæggelsen

- Legeheltene giver en pause i indlæggelsen. De tager fokus væk fra sygdommen. Det er rigtig dejligt, fortalte Anette Wendelbo, som er mor til Celina Bering på syv år. De to kommer fra Nykøbing Sjælland og skal hjem senere på dagen. 

- Medarbejderne på Filadelfia har været enormt søde til at spørge, hvad vi har brug for. Vi har fået dagene til at gå med spil og skoleting, fortæller Anette Wendelbo.

Legepladsen er skræddersyet til børn med epilepsi

Legeheltene leger med børnene på det 2.400 m2 store udeareal med masser af legeredskaber, som er skræddersyet til børn og unge med epilepsi. Legehelten Michelle Jensen læser idræt på universitetet, men er legehelt som studiejob.

- Det er superskønt at se børnene blive glade. Først er de generte og forsigtige - og pludselig er vi bedste venner. Vi er sammen uanset sygdom, fortæller Michelle Jensen. 

Legeheltene er på Filadelfia hver onsdag i fire timer. Det betyder også, at børnene kan gå til og fra. De kan vælge at lege med, når de har energien til det.