MusikBeRiget sang julen ind

Sasha Foght

30.11.2018

Ole Kibsgaard, Kaya Brüel og et helt strygeorkester spillede torsdag julen ind på Epilepsihospitalets Neuropædiatrisk Afdeling for børn og unge med epilepsi. 

Orkestret er vant til at spille for alvorligt syge børn på landets hospitaler. Orkestret havde taget SMILfonden under armen og sammen skabte de en hyggelig eftermiddag med børnene og forældrene. 

Sasha Foght på 14 år fra Haslev er indlagt i tre uger sammen med sin mor, og hun var glad for arrangementet. 

- Det betyder rigtig meget, der sker jo ikke så meget, når jeg er indlagt. Det bliver nemt kedeligt. Det sværeste er at sove om natten, forklarer hun.

Efter musikken delte SMILfonden julekalendere ud til de indlagte børn og søskende.

- Vi er rigtig glade for, at Filadelfia for første gang får besøg af SMILfonden og på den måde kan glæde de kronisk syge børn. De er så seje og kæmper i hverdagen med indlæggelser, bekymringer og afsavn af skole og venner. Og det er ekstra rart, at SMILfonden tænker på søskende til de syge børn. Det er altid hele familien, som bliver ramt, når et barn får epilepsi, fortæller ledende sygeplejerske Conny Brandt. 

Filadelfia serverede æbleskiver for at sætte fut i julehumøret. Ole Kibsgaard nåede lige at spise to æbleskiver med syltetøj, mens strygeorkesteret spillede 'Når du ser et stjerneskud.'