Filadelfia til kongres i Wien

Marina Nikanorova holder oplæg

04.09.2018

Læger, sygeplejersker og specialister fra hele Europa rejste sidst i august til den 13. europæiske epilepsikongres i Wien i Østrig, arrangeret af den internationale sammenslutning af fagpersoner, som arbejder med epilepsi, ILAE.

Nogle af verdens førende epilepsieksperter præsenterede den nyeste viden om epilepsi. Fra Filadelfia deltog 13 medarbejdere fra Epilepsihospitalet. De havde rejsetaskerne fyldte med postere om epilepsi. Overlæge Marina Nikanorova holdt oplæg - og hun fik sammen med specialesygeplejerske Charlotte Schuls Vittenbach en roset for bedste poster. 

Elena Gardella, Guido Rubboli, Rikke Møller og Sándor Beniczky holdt også oplæg.

Udviklingssygeplejerske Klaus Ehrenreich deltog i kongressen.

- Det var meget spændende at høre om, hvad der er på vej på epilepsiområdet. Behandling med præcisionsmedicin er et af de nye tiltag. Man arbejder med at fjerne genfejlene. I fremtiden kan man måske erstatte med gensekvenser, der virker, fortæller Klaus Ehrenreich. 

- Det er også rart at blive bekræftet i, at vi faktisk gør det meget godt, og den måde vi arbejder på er rigtig. Vi fik bekræftet, at vi er godt med i forhold til PNES og på forkant med hensyn til behandling med CBD, forklarer Klaus Ehrenreich. 

Ligaen holder den 14. europæiske kongres i Geneve i 2020.