Agnes jul på Filadelfia

Agnes Hansen

13.12.2017

Det er en anderledes jul for familien Hansen på fire. Familien er splittet, og julepynt og julekalender er flyttet fra familiens hus til hospitalsstuen på Filadelfia.

- Klovnene er jo mine bedste venner, og man holder jo jul med dem, som man elsker mest, siger Agnes Hansen.

- Det er selvfølgelig hårdt, når der er juletraditioner hjemme og i børnehaven, som Agnes ikke kan være en del af, men for Agnes er det slet ikke så trist. Hun glæder sig, for hun skal ned og julehygge med hospitalsklovnene, fortæller Stine Ingeborg Hansen, som er mor til Agnes.

- Agnes elsker at være på Filadelfia. Det er en fest, og hun synes her er hyggeligt og hjemligt, forklarer Stine Ingeborg Hansen. Agnes er på Filadelfia hver tredje måned. Denne gang i en længere periode for at observere anfald, da epilepsien er forværret. 

- Det betyder meget som mor, at Agnes ser det gode i indlæggelsen. jeg kan se, at Agnes bliver tryg, når hospitalsklovnene er der. Det er genkendeligt for hende, og vi undgår, at hun er bange og utryg til undersøgelserne, fortæller Stine Ingeborg Hansen. 

Julefest med gaver

Børneafdelingen holder julefest i dag. Den begyndte med Luciaoptog, hvor Agnes og 10 andre børn deltog. Til frokost spiser alle risengrød med kanel og smør. Så skal alle danse om juletræet. Hospitalsklovnen Zippo deler julegaver og slik ud. 

Det er helt særligt i år, at Børneafdelingen deler julegaver ud til skolens og hospitalets børn. Pengene kommer fra 16-årige Maria Rasmussens donation. Hun holdt ridestævne i september til fordel for Filadelfia..

Pædagogerne Dorte Sørensen og Helene Lydorph har arrangeret dagen.