85 deltog i master class i diakoni

Deltagere i master class

07.11.2017

Alle med interesse for diakoni var inviteret til master class på Filadelfia, - det blev en dag med inspiration og viden om status for undervisning, forskning og udvikling indenfor diakoni.

Den danske ledelsesforsker Helle Hein holdt foredrag om sin kommende bog om værdiledelse i diakonale institutioner. Hun har som led i forskningen været rundt på flere diakonale organisationer og slog fast fra start.

Mening skaber motivation

- Diakonale organisationer kan give værdier mening. I kan noget, som andre kan lære af. Mening er nemlig den stærkeste motivationsfaktor for danskerne. For de frivillige betyder den allermest, sagde Helle Hein til de mange tilhørere fra Filadelfia, Blå Kors, KFUM og KFUK i Danmark og mange flere.

Hun fortalte om værdier som respekt, åbenhed, innovation, samarbejde, kunden i centrum, ansvar, tillid og resultater.og dialog var nogle af de mest udbredte. Også hos Det Kongelige Teater, hvor hun tidligere havde forsket. Kasper Holten, daværende operachef, fik en dag sin kaffe på Baresso Kaffe - og opdagede, at kaffebaren havde det samme værdisæt. 

Men de diakonale organisationer har en særlig evne til at få værdierne til at give mening, forklarede Helle Hein.

Helle Hein udgiver sin bog Ledetråde i begyndelsen af det nye år. Forskningen, som ligger til grund for bogen, sker i et samarbejde med Filadelfia Uddannelse.

Diakoni som faglighed

Oplægget var bare et af mange. Også diakon Conny Hjelm fortalte om sin forskning, hvor de diakonale metoder bliver afprøvet i medmenneskelige samtaler på Epilepsihospitalet. Conny Hjelm pointerede, at diakoni er en faglighed.Gennem sit arbejde fik hun diakonien ind i hospitalsverdenen, hvor mange ting blev målt og vejet, hvor diakonien mere er en oplevelse. 

Dagen sluttede med en reception for Conny Hjelm, som har arbejdet 25 år på Filadelfia. Master class var arrangeret af Filadelfia Uddannelse.