Christina Fenger

18.10.2017

På førstesalen i Administrationsbygningen har Christina Dühring Fenger nu fast fået sit navn på ved kontordøren. 

- Jeg synes, det er rigtig spændende forskning, som har direkte betydning for patienterne. Jeg kan i de tilfælde, hvor vi finder en formodet årsag, gå tilbage til patienterne og deres forældre med det samme og fortælle dem årsagen til den sygdom, som patienten har udviklet. Ved andre former for forskning kan det fx foregå på mus – og det har lange perspektiver, forklarer Christina Fenger.

- Jo mere viden, vi genererer, desto klogere bliver vi på, hvilken medicin, der for den enkelte patient, er den bedste behandling med den bedste effekt.

Hos Amplexa Genetics skal Christina Dühring Fenger være med til at analysere blodprøver fra Filadelfia. Analyser, der kan afdække sjældne forandringer i arvematerialet, lige fra en ændring af en enkelt byggeklods til store strukturelle forandringer i arvematerialet.

- Jeg kan være med til at styrke det gode samarbejde og drage fordel af den viden jeg har om patienterne via min tilknytning til Filadelfia, forklarer Christina Dühring Fenger.

Hos Filadelfia modtager Christina Dühring Fenger tekniske rapporter fra Amplexa Genetics med genetiske analyser, som skal omformuleres og kommunikeres ud til patienter og læger, så de kan forstå betydningen. Det kan fx handle om forældre til et barn med epilepsi, som overvejer at få flere børn, og som gerne vil have viden om risikoen for, at det næste barn også har epilepsi.

Hun bor i København og pendler med toget til Filadelfia to dage om ugen og til Odense de andre tre hverdage. Arbejdsdagen begynder, når hun stiger ind toget og får tændt computeren. Christiana Dühring Fenger har været ansat i et vikariat siden 1. januar 2017 på Filadelfia.