Filadelfia ruller den røde løber ud

dm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen og Maria Emilia Rasmussen med check

10.10.2017

Den røde løber var rullet ud på Epilepsihospitalets børneafdeling, da 16-årige Maria Emilia Rasmussen mandag eftermiddag ankom med en check på 12.668,5 kroner, som skal gå til børneafdelingen for at gøre det lidt hyggeligere. Maria Emilia Rasmussen fik selv epilepsi som 12-årig og fik rigtig god hjælp af dygtige læger på Filadelfia. Hun er gået fra at have flere store anfald om dagen til at være fri for anfald siden november. 

- Jeg har kun godt at sige om Filadelfia. Lægerne har hjulpet mig, så jeg nu har et ungdomsliv. Før var jeg bare så træt. Når jeg var på Filadelfia, kunne jeg se andre børn, som havde det værre end mig. Jeg kan fx tage ud og ride. Derfor vil jeg gerne give pengene til børneafdelingen på Filadelfia, sagde Maria Emilia Rasmussen, som var meget rørt over den fine modtagelse på hospitalet. Her var børn og voksne samlet for at modtage Maria og den fine gave.

- Det er fantastisk at se så mange, der er kommet og står her og klapper af det fantastiske resultat. Jeg havde slet ikke troet det. Jeg er helt mundlam.  Jeg er simpelthen bare så glad for at jeg har fået den hjælp, som jeg har fået her på Filadelfia. Og jeg håber, I kan bruge det til at få nogle rare omgivelser, sagde hun. 

- Vi fik en gave fra Filadelfia. Før fungerede Maria slet ikke. Nu giver vi lidt igen, supplerede hendes mor Helle Rasmussen. De tog var sammen kørt fra Vestfyn tl Dianalund for at overrække gaven. 

Helt usædvanligt

Adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen tog i mod den fine hjemmelavede check.

- Vi er meget stolte over at modtage pengene. Det er helt usædvanligt, at du som ung pige tænker på andre end dig selv. Det er virkeligt flot. Vi gør jo bare vores arbejde. Men det er dejligt at høre, at du har fået det godt, sagde Jens-Otto S. Jeppesen. 

Maria bliver da også den første, som får at vide, hvad pengene skal gå til. Det fortalte Søren Astrup Juul, konst. ledende sygeplejerske, i sin tale, hvor han også roste Maria for at have ikke alene en kronisk sygdom, men også overskud til at hjælpe andre. 

Styrker selvværdet

Helle Rasmussen tog billeder undervejs, som skal vises til resten af familien på Fyn. Hun fortalte, at det også hjælper også Maria at hjælpe andre. 

- Ikke alene hjælper Maria andre. Men hun hjælper også sig selv. Det styrker selvværdet og evnerne til at samarbejde. Vi skal løfte i flok for at arrangere et stort ridestævne. Men Maria kan også skære igennem og sige, at nu bestemmer jeg. I skal ikke lave min beslutning om. Der er også 1000 ting at huske, når man skal lave et ridestævne. Epilepsien har ødelagt noget af Marias hukommelse, derfor er det god træning at huske alle de her ting, forklarede Helle Rasmussen. 

Ridestævnet gav godt 25.000 kroner i overskud. Det går ubeskåret til velgørenhed. Filadelfia får den ene halvdel. Den anden går til Alzheimerforeningen. To af Marias venner, som også står bag ridestævnet, har demens tæt på i familien.