Børnenes historier gjorde indtryk

Zenia Stampe og Pia Hvid

09.05.2017

Jonas finder glæden ved at lære på Børneskolen på Filadelfia efter flere umulige år i folkeskolen. Epilepsien gav nemlig ikke alene anfald, men også angst depression og sociale vanskeligheder. Det var en af de historier Zenia Stampe og Pia Hvid tog med sig hjem efter en rundtur på Filadelfia, hvor kompetenceudvikling og uddannelse var i fokus. 

- Børnenes historier gjorde stort indtryk på mig. Børn, som ikke trives i kommunerne, kan komme her og få gavn af den store specialviden, som Filadelfia rummer, sagde Zenia Stampe. 

På mødet deltog adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen, sundhedsfaglig direktør Helle Hjalgrim, uddannelseskoordinator Anne Ronex, konst. afdelingschef Jesper Olsen og kommunikationsansvarlig Lene Løvschall.

Deler viden med andre

Zenia Stampe og Pia Hvid lagde også vægt på styrken i at få bragt viden ud af institutionen. Det er netop det som Filadelfia Uddannelse står for. Uddannelseskoordinator Anne Ronex gav en grundig gennemgang af mulighederne for uddannelse og kompetenceudvikling - ikke alene for ansatte på Filadelfia, men også for ansatte i fx kommuner og hospitaler. Udannelse som øger viden om, hvordan man afbryder anfald, hjælper patienter med sociale udfordringer og tackler borgere, som på grund af hjerneskader opfører sig anderledes end ventet. 

- Det er glædeligt og nyt for mig, at Filadelfia kommer hele vejen rundt om patienter og borgere. De sociale udfordringer betyder så meget for livskvaliteten. Det helhedssyn så jeg gerne også mange andre steder, sagde Pia Hvid. 

Går til sin ordfører

Zenia Stampe vil gå videre med sin nye indsigt om epilepsi til den sundhedspolitiske ordfører Lotte Rod fra Radikale Venstre. 

- Jeg vil spørge ind til, hvad hun ved om epilepsi, Filadelfia og hvordan hun arbejder med området, forklarede Zenia Stampe, som synes Filadelfias blik for helheden er rigtig vigtigt. 

Hele folketingsgruppen i Radikale Venstre tog mandag den 8. maj ud for at tale med mennesker om, hvad de drømmer om i fremtiden, og hvilken rolle uddannelse spiller i forhold til at gøre drømme til virkelighed.