Fin tv-udsendelse om epilepsi

Liselott Blixt og Jens-Otto S. Jeppesen

24.08.2017

Selvom 55.000 har folkesygdommen epilepsi, så kender de færreste hjernesygdommen. Det prøvede tv-udsendelsen Nærradiofonien at råde bod på. Formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg Liselott Blixt har set udsendelsen, som blev vist på DR1. 

- Det er en rigtig fin udsendelse med fokus på det, som der er brug for på epilepsiområdet. Det stod jo klart, at Epilepsihospitalet Filadelfia er det eneste sted med ekspertise i udredning, sådan siger Liselott Blixt efter at have set udsendelsen Nærradiofonien, som sendte første gang fra Filadelfia i Dianalund. 

- Udsendelsen viste, hvor svært det er at blive udredt. Jeg bed også mærke i Astrid Mortensens historie, som ikke kan huske 2,5 år af sit liv. Det er skræmmende. Epilepsi er meget mere end anfaldene, siger Liselott Blixt. 

Astrid Mortensen fortæller i udsendelsen, at hun som 17-årig fik det ene anfald efter det andet. 14 anfald i rap inden medicin fik stoppet anfaldene. Hun mistede to års hukommelseog kan intet huske fra sin 9. og 10 klasse. 

- Det er vigtigt med en hurtig udredning og behandling, så hjernen ikke bliver ødelagt. Jeg håber, vi kan få en undersøgelse af området, så vi kan sætte en plan i værk, siger Liselott Blixt.

Hun oplever, at der er kommet mere fokus på epilepsi. Hun har selv lige været i Jylland, hvor hun har besøgt to familier, som begge prøver at afhjælpe deres børns epilepsi med cannabisoiie. 

Livsfortællingerne fra udsendelsen har gjort indtryk. Liselott synes, det kunne være spændende at følge op på dem.