Eksamener, afgangsprojekt og studievejledning
Uddannelsens opgaver og eksamener følger Zealands retningslinjer. Der aflægges eksamen efter hvert modul. Eksamen sker med udgangspunkt i en synopsis eller skriftlig opgave. Der gives karakter efter 7-skalaen.
Afgangsprojektet er en skriftlig opgave på 40-50 sider, som kan udarbejdes individuelt eller i grupper. Det sker i en vekselvirkning mellem selvstudium, undervisning og vejledning. Projektet afsluttes med en eksamen, som er individuel.
Til opgaveskrivning og afgangsprojekt er der tilknyttet studievejledning på alle moduler.
Litteratur
I forbindelse med hvert modul skal du forberede dig gennem læsning af nærmere angivet litteratur, svarende til ca. 100 sider pr. ECTS point. Senest en måned før modtager du undervisningsplan og litteraturliste for modulet. Udgiften til bøger er ikke inkluderet i modulets pris.
Økonomi og tilskud
Fra 2023 er prisen 10.100,- kr. for et modul på 5 ECTS point, mens et modul på 10 ECTS point koster 18.000,- kr. Afgangsprojektet koster 16.300,- kr.
Som deltager skal du derudover påregne udgifter til litteratur (600-800 kr. pr. modul) samt udgift til overnatning (1.500 for et modul på 5 ECTS point, 2.800,- kr. for et modul på 10 ECTS og 1.500,- kr. for afgangsprojektet på 15 ECTS point).
Du kan søge tilskud til uddannelsen (SVU - Uddannelses- og Forskningsministeriet - Styrelsen for Videregående Uddannelser) efter gældende regler. Det er desuden muligt for kursister, som ikke har en videregående uddannelse, at søge midler fra Omstillingsfonden. Kontakt os for nærmere information.
Adgangskrav
Diplom i ledelse indenfor diakoni er en efteruddannelse for dig, som har en uddannelse i forvejen og arbejdserfaring som leder. Uddannelsen er tilrettelagt, så den kan kombineres med fuldtidsarbejde. For at blive optaget på uddannelsen skal du have en:
- Relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med erhvervsakademiuddannelse (en heltidsuddannelse normeret til 2 år) eller en videregående voksenuddannelse (VVU - en deltidsuddannelse normeret til 3 år)
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse
Der kan gives dispensation for ovenstående ud fra en konkret vurdering, en såkaldt realkompetencevurdering. Bliv realkompetencevurderet på Zealand og få bevis på det du kan.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte os på fil-kurser@filadelfia.dk Mail på jnov@zealand.dk med hensyn til realkompetencevurdring.
Tilmelding
Tilmelding skal ske senest fire uger før hvert modul. Du melder dig til her
Første gang du tilmelder dig uddannelsen, skal du udfylde et ansøgningsskema. Du skal desuden sende dokumentation for din højest opnåede uddannelse. begge dele skal uploades, når du tilmelder dig.
Afmelding
Afmelding kan vederlagsfrit ske indtil tilmeldingsfristens udløb fire uger før studiestart. Ved senere afmelding betales den fulde kursusafgift.
Anbefalinger fra det diakonale og kirkelige miljø
Følgende personer med tilknytning til de diakonale og kirkelige miljø anbefaler uddannelsen:
Peter Fischer-Møller, tidl. biskop over Roskilde Stift ”Diakoni, omsorgen for det hele menneske – og særlig for de udsatte og sårbare - har fra urkirkens dage været en af den kristne kirkes afgørende opgaver ved siden af forkyndelse, undervisning og mission. Diakoni har fokus på den enkelte, på nærvær og indlevelse og relevant hjælp. Samtidig kan der være brug for koordinering, samarbejde og kommunikation for at sikre, at indsatsen gavner. Sådan påtog apostlen Paulus sig for snart 2000 år siden en betydelig ledelsesopgave med at samle penge ind i alle de nyetablerede menigheder til hjælp for de fattige i Jerusalem. Jo mere komplekst et samfund bliver, jo vigtigere er det, at tænke ledelse med ind i arbejdet. Det gælder også indenfor diakonien. I et velfærdssamfund som i disse år er udfordret, hvor antallet af fattige stiger og ensomheden er et problem for mange, er det vigtigt at kunne trække på samme hammel i det diakonale arbejde. Derfor hilser jeg dette initiativ varmt velkommen og medgiver diplomuddannelsen mine bedste anbefalinger.”
Christian Bjerre, generalsekretær, Blå Kors Danmark ”Det er af stor betydning for godt lederskab i vore diakonale enheder, at der velkvalificerede efteruddannelsestilbud – også på diplomniveau. Her er der mulighed for at give nuværende og kommende ledere i vore organisationer vigtige ledelsesredskaber ud fra vores egne præmisser. Derfor anbefaler jeg varmt uddannelsen”
Helle Jarlsmose, tidl. generalsekretær i KFUKs sociale arbejde - "Diplomuddannelsen i diakoni og ledelse er et vigtigt bidrag til en fortsat professionalisering af de sociale og diakonale organisationer og institutioner i Danmark. Det er er samtidig en uddannelse, der tager fat i lederens rolle, som en væsentlig bærer af organisationens grundlæggende værdier. Der er derfor meget brug for denne uddannelse, som jeg hilser velkommen."
Læs også om vores samarbejdspartnere og kunder
Udtalelser fra deltagere på uddannelsen
Hvad er det vigtigste, du har fået ud af uddannelsen?
Gitte Holmgaard, afdelingsleder, KFUM's Sociale Arbejde - "Uddannelsen har først og fremmest givet mig mulighed for refleksion. Refleksion over egen praksis klæder mig på til fremtidens udfordringer – både personligt og ledelsesmæssigt. De teorier, metoder og værktøjer, jeg er blevet præsenteret for, giver mig nye overvejelser og handlemuligheder til de hverdagssituationer, jeg står i som person og som leder."
Gorm Valbjørn, daglig leder, Opstandskirkens sogn: "Diplomuddannelsen i ledelse har med sit stærke teoriske grundlag øget min evne til at navigere i komplekse ledelsesetiske beslutninger, samtidig med at jeg har fået styrket mit strategiske overblik i det daglige og i arbejdet med organisationsudvikling og personaleledelse."
Maibritt Nielsen, forstander, Danske Diakonhjem Dalsmark: "Jeg har stået i mange ledelsesmæssige udfordringer under uddannelsen, så det at jeg har kunnet anvende mine cases som læring i helt konkrete udfordringer fra hverdagen har gjort, at jeg er styrket betragteligt i min lederrolle. Særligt at navigere i kompleksitet er jeg styrket i. Det helt unikke er dog diakonien, som kobles på ledelsesteorierne og giver et indhold og en dybde, man ikke får andre steder. Dermed har jeg fået mulighed for at blive diakon og fået en stor diakonal faglighed."