Forskere i verdensklasse er samlet

DICE2024 konferencesal

03.05.2024

170 forskere i verdensklasse deltager i DICE 2024 i Køge. De deler den nyeste viden og forskning med kollegaerne fra hele verden. De kommer fra lande som Australien, USA, Italien, Belgien og England. 

- Forskning er en kontaktsport. Det er noget helt andet at mødes i virkeligheden end virtuelt, siger professor Christiopher Reid fra Florey Institute of Neuroscience and Mental Health, Melboune, da vi fik en snak med professor Holger Lerche fra Hertie Institute for Clinical Brain Research, Tübingen.  

De to mødtes første gang i 2007 i Australien. De ser DICE 2024 som en god anledning til at mødes og videndele. 

- Det er en god anleding til at møde kollegaer, og konferencen er meget motiverende, fortæller Christopher Reid. 

- Jeg kommer her også for kollegaskabet og det herlige ved at mødes med kollegaer gennem mange år. Men jeg har også en særlig interesse i at komme her, forklarer Holger Lerche. Han stod for en international konference i Tübingen, Tyskland i 2023 med temaet: Genetiske epilepsier og andre neurologiske ion-kanal fejl. Det er altid godt at lære fra de andre internationale konference. 

Konferencens  mål er videndeling af ny forskning, men også etableret et tæt internationalt samarbejde. Det er 6. gang Filadelfia afholder konferencen. Hovedkræfterne bag er Rikke Steensbjerre Møller, Guido Rubboli, Elena Gardella og Line Overgaard. 

Christopher Reid og Holger Lerche