Ny administrerende direktør

Lisbeth Nielsen

01.05.2024

Lisbeth Nielsen bliver ny administrerende direktør for Filadelfia. Hun kommer fra en stilling som direktør i Sundhedsdatastyrelsen. 

Lisbeth Nielsen tager fat på sin nye hverdag på Filadelfia som administrerende direktør den 15. juni. Det landsdækkende Epilepsihospital med sociale bo- og dagtilbud, specialskole, rådgivning og center for erhvervet hjerneskade har godt 700 medarbejdere. 

- Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Filadelfia. Det er en unik organisation, som med sit helhedssyn kan noget helt særligt inden for epilepsi og erhvervet hjerneskade. Der er en stor bredde i ydelserne og ikke mindst dedikerede medarbejdere, som er optaget af at gøre det bedste for patienter og borgere, siger Lisbeth Nielsen, som er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet i 1998.

Lisbeth Nielsen har været kontorchef i Danske Regioner og siden afdelingschef på Nordsjællands Hospital. Nu glæder hun sig til at vende tilbage til hospitalsverdenen. 

- Min ambition for Filadelfia er, at det skal være det sted, patienterne helst vil være tilknyttet. Filadelfia skal placere sig solidt i den fremtidige organisering af sundhedsvæsenet med et fremragende tilbud til patienter og samarbejdspartnere. Medarbejderne skal opleve at være en del af en rar og attraktiv arbejdsplads, hvor man gør en forskel og samtidig udvikler sig fagligt, siger Lisbeth Nielsen. 

Lisbeth Nielsen var med til at etablere Sundhedsdatastyrelsen, som er en del af Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Nu bliver hun administrerende direktør for en organisation, som har en historie på 127 år. 

- Vi er meget glade for, at Lisbeth Nielsen skal stå i spidsen for Filadelfia. Hun har et bredt indblik i sundhedsvæsenet og stor erfaring med ledelse. Hun har god forståelse for de værdier, der er grundlaget for Filadelfia, så vi glæder os til samarbejdet, siger Leif Vestergaard Pedersen, bestyrelsesformand. 

Lisbeth Nielsen afløser Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, som har været administrerende direktør i 12 år, men nu har valgt at gå på pension.