Donationer til Ukraine

Trailer med donationer til Ukraine

28.08.2023

De gamle bygninger gemmer på udstyr, som ikke er moderne nok til brug på Epilepsihospitalet.

Portør Niels Ole Jensen fra Serviceafdelingen tog en god beslutning, da han så på al udstyret, som stod i bygningen Lindebo. Der var behandlerbrikse, gangrollatorer, badestole, senge, gulvlifte og meget mere. Bygningen Lindebo skal fjernes, og udstyret er af ældre dato. 

Niels Ole Jensen fik kontaktet Marianne Kristiansen, som er frivillig i Beredskabsforbundet. Marianne Kristiansen er meget aktiv med indsamlinger til Ukraine. 

Siden krigens start i februar 2022 har Bevar Ukraine sendt mere end 230 lastbiller med nødhjælp. 

- Jeg har været med til at fylde og sende lastbiler. Den seneste med udstyr fra Filadelfia blev sendt midt i juli. Den ankom til et centralt sted i Ukraine. Jeg får ikke at vide, hvor den ender på forhånd - af sikkerhedshensyn. Men jeg har været i Ukraine flere gange, hvor jeg så får vist udstyret på hospitalerne, fortæller Marianne Kristiansen. 

Derfor har portør Niels Ole Jensen hjulpet med at få sendt det til Ukraine. En hel lastbil med udstyr er sendt afsted, og forleden fyldte de to så en stor trailer med udstyr. 

Marianne Kristiansen er til daglig bioanalytiker på Nykøbing Falster Sygehus, men bruger 10-20 timer om ugen på at sortere udstyr, som ankommer til et lager i Slagelse.