Pocast med unge stemmer

Laila Dahl Southwell

23.05.2023

En ny podcast har set dagens lys. Det er unge stemmer, som fortæller om det at leve med epilepsi. Leder af Specialrådgivning om Epilepsi, Laila Dahl fortalte om projektet i P4 Sjælland 23. maj ca. kl. 7.30.

- De unge kan bedre høre, når det er andre unge stemmer fortæller. De spejler sig i hinanden, sagde Laila Dahl. Podcasten er en del af et forskningsprojekt med Professionshøjskolen Absalon. 

- Når et barn får epilepsi, så er det ikke kun barnet, der bliver ramt, så er det hele famlien. Derfor er det relevant også at lave en podcast for forældrene.

- Det er vigtigt at åbne samtalen op og fortælle om epilepsi. Jeg håber, der skabes en bedre forståelse for sygdommen, sagde Laila Dahl i P4

På baggrund af de gode erfaringer med podcasten med de unge, vil Filadelfia gerne lave en ny til forældrene, hvor man hører dem fortælle. 

Andreas Jensen er 27 år og fra Slagelse. Han er en af de unge stemmer, som medvirker i podcasten. Han er overbevist om, at hans forældre ville have haft gavn af en podcast for forældre, hvis den havde været der, da han fik diagnosen i 2018. 

- De ville have været blevet klogere på epilepsi hurtigere, sagde han i P4. Sjælland.

12 mennesker får diagnosen hver dag i Danmark. Epilepsi er den største sygdom i hjernen - efter hovedpine. 

Lyt til podcast med unge