Fantastisk fejring af 125-års jubilæum

Leif Vestergaard Pedersen, Olivia Alberg, Prinsesse Marie, Lone Nørager Kristensen og Jens-Otto Jeppesen

03.05.2022

Solen skinnede, og det hele spillede, da Filadelfia holdt sit officielle 125-års jubilæum. Her var H.K.H. Prinsesse Marie med til at kaste glans over dagen, idet hun er protektor for Epilepsiforeningen. På billedet ses: Bestyrelsesformand Leif Vestergaard Pedersen, patient Olivia Alberg, Prinsesse Marie, landsformand Lone Nørager Kristensen og administrerende direktør Jens-Otto Jeppesen

I Prinsesse Maries tale sagde hun blandt andet: 

- Hjertelig tillykke med de 125 år. Det er mig en stor glæde at være med til at fejre Filadelfia. Jeg har fulgt jeres arbejde gennem de sidste 9 år. Som protektor for Epilepsiforeningen har jeg mødt læger, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, psykologer og mange flere dygtige medarbejdere med store kompetencer, som til sammen hjælper mennesker med epilepsi til et godt liv med kvalitet og den hverdag – de ønsker.

 - Og jeg har mødt mennesker med mod på livet trods den kroniske sygdom.

- Vores hjerner er noget af det mest komplekse – men også det smukkeste. Det er her tanker og følelser opstår. Epilepsi er en kompliceret sygdom i hjernen – som ikke alene giver epileptiske anfald, men også udfordringer med tab af færdigheder og sociale vanskeligheder.

- Her på Filadelfia behandler I ikke bare patienter – men ser det hele menneske. I har respekt for mennesket som en afgørende værdi.

 Regionsformænd, borgmestre, professorer og en række samarbejdspartnere fejrer Filadelfias 125-års jubilæum sammen med prinsessen.

 Tilmelding for pressen er nødvendig af hensyn til kongehuset. Skriv navne og titler til kommunikationschef Lene Løvschall lenlo@filadelfia.dk inden fredag den 29. april kl. 12.

 Dagens program

Dagens program bliver styret af konferencier Peter Qvortrup Geisling. Filadelfias bestyrelsesformand Leif Vestergaard Pedersen bød velkommen til de 100 gæster, hvorefter Prinsesse Marie holdt sin tale. Filadelfias historie blev fortalt administrerende direktør Jens-Otto Skovgaard Jeppesen og den nyeste forskning præsenteret professor Sandor Beiczky.

En af Filadelfias unge patienter Olivia Alberg fortalte sin personlige historie om  livet er efter epilepsikirurgi i 2019, hvor hun i en tv-dokumentar på DR medvirkede i programmet: ’Kampen for et bedre liv’. Hun har ikke haft epileptiske anfald siden - tidligere havde hun 4 anfald om dagen. 

- Filadelfia er som min anden familie. Jeg føler mig helt tryg, sagde Olivia Alberg. 

Prinsesse Maries besøg afsluttes med en rundvisning i Neurofysiologisk Afdeling, hvor den nyeste teknologi og forskning vises frem. Hun talte også med 10-årige Stinne Holm fra Aars, som er ved at blive undersøgt for sin epilepsi og er mulig kandidat til epilepsikirurgi.