Ny podcast for pårørende

Louise Skriver Jønsson og Malene Fjeldbonde

29.01.2021

Socialrådgiver Malene Fjeldbonde og psykolog Louise Skriver Jønsson har lavet en podcast med navnet ’Ramt nu’. Her fokuserer de på psykiske belastninger forældre til børn med handicaps eller en alvorlig sygdom kan have.

Malene Fjeldbonde fortæller i telefonen om projektet, som begyndte i efteråret. De to havde overvejet en bog, men besluttede i stedet, at en podcast vil være nemmere tilgængelig. Derfor er et arbejdsværelse hos Malene Fjeldbonde nu indrettet med bløde tæpper og professionelt udstyr til podcasts.

En lille stemme blander sig i telefonsamtalen. Det er Sigurd. Han blev født i 2009 med epilepsi – Dravet Syndrom. Han er tilknyttet Epilepsihospitalet Filadelfia. Som mor har Malene Fjeldbonde en særlig plads i sit hjerte for de problemstillinger, der opstår med kronisk syge børn.

Der ligger en lang liste med emner i skrivebordsskuffen hos Malene Fjeldbonde og Louise Skriver Jønsson. Det er vigtigt for dem begge, at der er den personlige beretning i podcasten, men også at Louise Skriver Jønsson som psykolog kan komme med faglige perspektiver. På den måde supplerer de hinanden godt.

I seriens anden podcast er filminstruktør og forfatter Anne-Grethe Bjarup Riis inviteret til en snak om det at være ramt, når man oplever, at ens barn har en alvorlig og livstruende sygdom. Anne-Grethe kommer også ind på, hvordan hun har følt sig svigtet af sit nærmeste netværk. 

Det seneste afsnit handler om Corona. I familier med børn eller unge med alvorlige sygdomme eller handicaps kan Corona  have betydet at de nærmeste har oplevet en større grad af bekymringer, agtpågivenhed og stress. Men måske er der også gode ting, som følger med en tid med Corona. 

Omkring 1000 har lyttet med, når de to sætter sig til mikrofonerne. Der har også været gode anmeldelser, og det er meget tilfredsstillende, at der er lyttere, som kan bruge den nye podcast.

Læs mere her