Information om patientens kompetente medarbejdere

Patienten har et tværfagligt team omkring sig

Vores tilbud er kendetegnet ved, at patienten tildeles et team af tværfaglige, gennemgående medarbejdere, som efter en grundig faglig vurdering af patientens ressourcer og problemstillinger tilrettelægger forløbet og skaber kontinuitet fra start til slut ved at sikre sammenhæng mellem målsætninger på kort og lang sigt og interventionerne på patientens detaljerede dagsplan. Som noget helt særligt for os har vi speciallæger døgnet rundt på afdelingen. 

I teams arbejder alle transdiciplinært og løser derfor såvel pleje- som terapeutfaglige opgaver på et generalistniveau, som fordrer, at man af specialisterne vejledes til ud fra et rehabiliteringsperspektiv at støtte op omkring eksempelvis forflytninger, toiletbesøg og spisetræning samt vejledes til hvilken neuropædagogisk tilgang, patienten profiterer bedst af. Det kliniske personale i teams arbejder på andre tidspunkter specialiseret ud fra monofaglige undersøgelser og vurderinger. Dette sikrer specifik træning på et højt fagligt niveau inden for både kommunikation, bevægelse og færden, dagligdags aktiviteter og sociale kompetencer. I praksis betyder det, at patienten eksempelvis. ofte møder enten ergo- eller fysioterapeuter 8-10 gange i løbet af en dag i kortere eller længere interventioner. Det har afgørende betydning ved genoptræning efter fx en blodprop i hjernen. 

Vores medarbejdere får løbende kompetenceudvikling og supervision

Der er fortløbende meget tæt kommunikation teammedlemmerne imellem, og hyppigt supplerer man hinandens faglighed ved at varetage eksempelvis morgenseancer eller andre træningsseancer i parløb mellem fx ergoterapeut og social- og sundhedsassistent. Alle nyansatte medarbejdere bliver introduceret til neurorehabilitering og vores grundlæggende behandlingskoncepter, som vi arbejder ud fra. Alle modtager løbende både intern- og ekstern supervision.

Vi har ansat

  • Praksisvejledere med baggrund som sygeplejerske
  • Ergoterapeut
  • Fysioterapeut, der yder supervision og sparring til både klinisk arbejde og skriftlig dokumentation.

Tværfagligt bidrager vi med undervisere til kurser afholdt af Filadelfias uddannelsesafdeling. Medarbejderne brænder for specialet og for at hjælpe vores patienter bedst muligt i deres rehabiliteringsforløb. Vi vægter derfor ugentlig undervisning og deltagelse i interne- samt eksterne neurorehabiliteringskurser højt og har tilmed ansat en tværfaglig udviklingskoordinator, som sikrer vores fokus på en evidensbaseret praksis og høj kvalitet i vores tilbud. 

Vi har mange stærke fagligheder 

Som noget helt særligt har vi speciallæger i neurologi, som dagligt følger patienternes forløb tæt og regulerer behandlingsindsatser og medicinering så snart, der er behov. Vi kan derfor påtage os rehabilitering af ustabile patienter og patienter med konkurrerende komorbiditeter.

Neuropsykologernes højt specialiserede viden om hjernens funktion og de psykologiske mekanismer er en hjørnesten i behandlingen. Neuropsykologerne er med til at præge den valgte tilgang i de individuelle forløb, så vi møder patienter på en måde, der fremmer læring bedst muligt. 

Vores logopæder arbejder intensivt med sprogtræning af patienter med

  • Afasi
  • Dysartri
  • Taleapraksi 
  • Kognitive kommunikative forstyrrelser.

Dels ved individuel træning flere gange ugentligt og dels ved gruppeaktiviteter. Logopæderne er tætte sparringspartnere for resten af teamet, hvilket sikrer, at kommunikation er i fokus kontinuerligt.

Vores socialkonsulenter afdækker de sociale og økonomiske forhold og tilbyder rådgivning til patienter og pårørende. Socialkonsulenterne går tidligt i dialog med vores samarbejdspartnere med henblik på koordinering og rettidig planlægning af patientens videre rehabiliteringsforløb i kommunalt regi, så vi sikrer en god overlevering og udskrivning.