Om retten til hurtig udredning ved sygdom


Ret til at blive udredt inden for 30 dage

Hvis du er syg, eller der er mistanke om, at du er det, har du ret til at blive udredt inden for 30 dage, når din læge henviser dig til et sygehus.

  • Hvis du skal gennemgå en diagnostisk undersøgelse eller behandling, har du ret til at blive udredt inden for 1 måned, hvis det er fagligt muligt. 
  • Du har frit sygehusvalg til alle offentlige sygehuse.
  • Skal du vente mere end 2 måneder på en sygehusbehandling, når du er udredt, udvides dit frie sygehusvalg til også at omfatte relevante private og udenlandske sygehuse, der har en aftale herom med regionerne. Ved alvorlig sygdom er ventetiden kun 1 måned. 
  • Du kan også vælge et privat sygehus og dermed Epilepsihospitalet Filadelfia, når sygehuset tilbyder det, din læge mener, du har brug for.
Du kan læse meget mere om udredningsret og frit sygehusvalg i en pjece på sundhedsministeriets hjemmeside i patientpjecen Når du er henvist til sygehus

Du kan vælge Epilepsihospitalet Filadelfia

Hvis din læge mener, at du har behov for en diagnostisk undersøgelse eller behandling, herunder forundersøgelse på sygehus, kan du overveje, om du vil benytte dit frie sygehusvalg. Det kræver, at lægen sender en henvisning til det sygehus, du vælger. Du kan rådføre dig med din læge, men det er dig, der bestemmer. Du kan frit vælge mellem alle offentlige sygehuse i hele landet samt følgende private sygehuse, såfremt de tilbyder det, din læge mener, du har behov for, så du kan vælge Epilepsihospitalet Filadelfia,

Er du henvist til psykiatrisk udredning eller behandling på sygehus, har du frit sygehusvalg ligesom til anden behandling.