Faciliteter for patienter og pårørende på Filadelfia

Naturskønt område

Filadelfia ligger naturskønt på et 30 hektar stort parklignende område, På området findes en række faciliteter, der kan bruges af patienter, beboere, ansatte og gæster.

Kort over Filadelfia

Download et oversigtskort over Filadelfia.

Gratis adgang til internettet

Både indlagte og ambulante patienter, pårørende og besøgende kan få adgang til gratis internet via Region Sjællands gæstenet. Ved henvendelse i afdelingen kan man få udleveret et personligt bruger-ID samt password.

Køkken – Kantine

Kantinen tilbyder smørrebrød, sandwich, lune/varme retter samt salatbar til priser mellem 10 og 40 kroner. Åbningstid: alle hverdage kl. 10.30-14:00.

Butikken

I butikken, der fungerer som værkstedsbutik for Rehabilitering og Udviklingscenter Filadelfia, kan du købe både slik, chokolade, aviser og ugeblade, drikkelse, lidt til den personlige hygiejne, kort og frimærker, telekort, mobiltid og meget mere. Her fås også de nye bus- og togplaner. Kiosken er altid god for en gaveidé, brugskunst fra bl.a. Madam Stoltz og Madley samt produkter fra Rehabilitering og Udviklingscenter Filadelfia. Butikken er åben mandag - torsdag kl. 10:00-14:00 og fredag kl.09:30-12:30. Læs mere om butikken som projekt for Rehabilitering og Udviklingscenter Filadelfia her.

Mad & Møder

Mad & Møder tilbyder afholdelse af møder, konferencer, kurser/seminarer både med og uden overnatning. Ved overnatning tilbydes værelser med fælles bad og toilet. Ved større arrangementer kan der indgås aftale om overnatning på Sorø storkro.

Patienthotel

Filadelfias eget patienthotel er under ombygning, derfor har vi et samarbejde med Comwell i Sorø. Som patient, pårørende eller ledsagende medarbejder har du derfor mulighed for at overnatte på Comwell Hotel i Sorø. Som kompensation for den lidt længere transport, får du gratis morgenmad på hotellet.

Læs mere her

 Børnepatienter har mulighed for at have en forælder medindlagt. 

Fritidscenter

Elmegården og dermed motionscentret er lukket ned for eksterne brugere - både privatpersoner og foreninger frem til 10. maj på grund af fare for Coronasmitte. 
 

Filadelfia har et fritidscenter (Elmegården), hvor der er mulighed for at dyrke forskellige aktiviteter, f.eks. badminton, tennis og minigolf. Fritidscentret består af sportshal og motionscenter. 

Sportshal

Elmegården er lukket ned for eksterne brugere - både privatpersoner og foreninger frem til 10. maj på grund af fare for Coronasmitte. 
 

Sportshallen bliver brugt af patienter på hverdage fra kl. 9:00-15:00. Dianalund I.F., Dianalund B.K. og Filadelfias idrætsklub anvender sportshallen fra kl. 16:00-22:00. Lørdag og søndag bliver hallen lejet ud til stævner og turneringskampe.

Motionscenter

Elmegården og dermed motionscentret er lukket ned for eksterne brugere - både privatpersoner og foreninger frem til 10. maj på grund af fare for Coronasmitte. 

Motionscentret bliver brugt af patienter på hverdage fra kl. 9:00-15:00. Efter kl. 15:00 er motionscentret åbent for medarbejdere og andre udefra kommende motionister. 

Legeplads

Neuropædiatrisk Afdeling har  en 2.400 m2 stor legeplads med 121 legeredskaber fra KOMPAN til børn og unge. Det er et udeareal med legeredskaber særligt til børn/unge med epilepsi og PNES. Her er fx gynger og trampoliner for kørestole, musikinstrumenter og rutchebaner. Legepladsen er indrettet med henblik på at pirre nysgerrigheden og lysten til at udfordre sig selv, både motorisk og sansemæssigt. 

Læs mere her

Filadelfias kirke

Kirken er et tilbud til patienter, pårørende og andre interesserede. Den er åben i dagtimerne, og alle er velkomne til at kigge indenfor. Hvis den er låst, udleveres gerne en nøgle på Center for Diakoni og Ledelse på 1.sal. Hospitalspræst er Marie-Louise Impgaard Sørensen, der træffes på telefon 22 83 24 24. Der afholdes gudstjeneste hver søndag kl. 10:30, og alle er velkomne. Der er faciliteter for kørestolsbrugere.

Skov

Filadelfia grænser op til Tersløse Bøgeskov, hvor der er gode muligheder for at gå ture.

Museum

Filadelfias Museum er lukket frem til 10. maj på grund af Corona. 

Filadelfia har sit eget museum, som har åbent hver onsdag kl. 14 - 16 (gratis adgang) og efter aftale.

Øvrige indkøbsmuligheder

Filadelfia ligger få hundrede meter fra Dianalunds butikscenter.