Julestemning spredte sig

MusikBeriget

28.11.2019

MusikBeRiget med Ole Kibsgaard og Maria Lucia i front har været på 22 hospitalsafdelinger, hvor de synger for indlagte børn. Her på Filadelfia sang de alle de klassiske julesange: 'Juletræet med sin pynt', 'På loftet sidder nissen' og 'Kender du den om Rudolf?' Der var underholdning i en lille time, og bagefter var der æbleskiver og guf. 

Emilia Kristensen på 11 år har epilepsi og er indlagt sammen med sin mor Randi Kristensen. De to var glade for underholdningen

- Det var virkelig rigtig godt. Det gjorde mig glad. Det er rart at tænke på noget andet, forklarer Emilia Kristensen. 

- Vi har snakket om, at det er nemmere at komme på hospitalet, når der også sker nogle gode oplevelser, så er der noget rart at tænke på. Og der er nogle gode ting at fortælle til andre fra hospitalet, så det hele ikke er indlæggelser og undersøgelser, forklarer Randi Kristensen.

Emilia Kristensen kommer hver tredje måned på hospitalet til prøver – nogle gange er hun indlagt 14 dage i træk.

Efter musikken delte SMIL-fonden julekalendere ud til de indlagte børn og søskende. Der var lakrids eller chokolade i kalenderne.

- Juletræet er pyntet og julehumøret er i top så vi var klar til at modtage MusikBeRiget og Maria Lucia til julekoncerten. Det er meget positivt at SMIL-fonden lægger vejen forbi os. De børn og familier der kommer her er så seje, og de fortjener et ekstra smil i hverdagen, siger Conny Brandt, ledende sygeplejerske

Afdelingen for Børn med Epilepsi servererede æbleskiver, saftevand og kaffe til alle for at sætte fut i julehumøret. Der er 13 familier indlagt på hospitalet i disse dage.