Filadelfia i pressen

Mathias Jespersen, Børneskolen

03.10.2019

14-årige Mathias Bianchy Jespersen fra Orø er glad og fyldt op med selvtillid og gå-på-mod. Sådan har det ikke altid været. Men tidligere udfordringer med depression og modløshed er vendt til en positiv historie, efter at Mathias Bianchy Jespersen begyndte på en frisk på Børneskolen. 

Nye tal fra Aalborg Universitet viser, at der ofte følger en psykisk sygdom med epilepsi. 6 % har store problemer med angst og depression, mens det er 1,5 % for resten af befolkningen. Direktør for Danske Patienter, Morten Freil siger til DR, at man er blevet rigtig dygtig til at behandle den enkelte sygdom, men man skal være bedre til at se på det hele menneske.  

DR har været forbi og talt med Mathias Bianchy Jespersen. Du kan høre indslaget 2.53 minutter inde i radioavisen. 

Hør radioavisen her

TV-avisen DR1 kl. 18.30

Det er også i aften, du kan se historien om en af Filadelfias unge patienter, Olivia Alberg, som er blevet opereret for sin epilepsi. 

Se udsendelsen om Olivia Alberg fra DR

Det har været en længere proces at få klarhed over, hvorvidt hun var egnet til epilepsikirurgi. Olivia Alberg har været i EMU'en på Filadelfia, og læger fra Filadelfia og Rigshospitalet har holdt konferencer om det. 

Familien mødte ind på Filadelfia til den afgørende samtale hos sygeplejerske Hanne Grønvold og overlæge Peter Uldall i foråret, hvor der blev givet grønt lys for operationen. I begyndelsen af juni blev Olivia Alberg opereret, hvorefter hun var indlagt på Filadelfia på afsnittet for 'Voksne med Epilepsi' i en uges tid.

Olivia Alberg kommer stadig på Filadelfia. Alle patienter, som er opereret, følges af epilepsikirurgiteamet mindst to år efter operationen. Teamet består af læge, sygeplejerske og psykolog. 

Læs historien her

Har du brug for gratis rådgivning om epilepsi?