første spadestik til udeareal

13.04.2018

Alle børn og unge kan glæde sig. Sidst i september står et helt nyt udeanlæg klar til observation og leg. Det første spadestik blev taget i dag af bestyrelsesformand Kjeld Møller Pedersen, Derefter tog ledende sygeplejerske Conny Brandt, ledende overlæge Kern Olufsson og afdelingsleder Jesper Olsen et fælles spadestik. Det tredje tog adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen. 

 - Det bliver et  nyt og unikt udeareal. Det er spændende at være med til at vise vejen, sagde Kjeld Møller Pedersen. 

I fremtiden skal en del af børnenes udredning foregå udenfor på et stort legende område, hvor sanserne stimuleres. 

Læger, terapeuter og plejepersonalet skal bruge udeanlægget til at observere børn og unge med epilepsi og PNES, så udredning og behandling optimeres på en helt ny og anderledes måde.

- Vi skal observere børnenes muligheder og ikke begrænsninger. Vi oplever, at en stor del af børnene med epilepsi og PNES ikke får fysiske udfordringer i hverdagen på grund af sygdommene. Børnenes evner kan vi nu observere på en ny og sjov måde for børnene, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen.

Projektet hedder Spring ud - og skal også skubbe til børn og forældre til at bruge kroppen trods sygdom. Børn og unge på Børneafdelingen er mellem 6 måneder og 18 år. Nogle er meget handicappede, andre har ingen eller få vanskeligheder med at bevæge kroppen og bruge sanserne.

- De mange muligheder på legepladsen kan føre til, at familierne får øje på, at livet trods en kronisk sygdom kan være rart og sjovt. Forældrene får også bedre betingelser for at lade barnet løsrive sig fra deres beskyttelse, forklarer Jens-Otto S. Jeppesen.

Anlægget koster 7 millioner kroner og bliver finansieres via fonde.  Redskaberne er valgt i et tæt samarbejde med KOMPAN. Der kommer seks temaer, som opfylder behov for observation og undervisning. Mange af legeredskaberne og produkterne er helt nye og aldrig før set i Danmark. Det gælder fx flyvemaskinen og boldbanen. 

Udfordringer med parkour og balancebane
Gynger og sanseleg
Miljø for kørestole
Bold og bevægelse
Trafiklegeplads
Fællesskab med bænke.