Tidligere patient kommer med fastelavn

Niels Rosenkrans

26.02.2018

Niels Rosenkrans kommer hvert år med fastelavnsboller og en tønde til den årlige fastelavnsfest i Børneafdelingen. Sådan har han gjort i mindst 15, da man i sin tid i den lokale epilepiforeningen besluttede sig for den tradition. Og selvom Niels Rosenkrans stoppede som bestyrelsesmedlem i foreningen efter 25 år og tænkte, at det var på tide, at der kom nye kræfter til - ja, så er han fortsat med at komme med fastelavnsfesten til børnene på Filadelfia.

- Det er dejligt at være sammen med børnene. Det giver glæde at se alle de glade ansigter, fortæller Niels Rosenkrans.

Han var selv en lille patient på seks år, da Børneafdelingen blev indviet af dronning Ingrid i 1955. I bogen om Filadelfia ...'Syge må plejes med kærlighed', kan man se et foto af dronning Ingrid ved indvielsen. På fotoet er også en lille dreng - og det er Niels Rosenkrans.

- Jeg var indlagt flere gange som dreng. Den længste periode var på et halvt år. Dengang blev man ikke indlagt sammen med forældrene. Men det er heldigvis anderledes i dag, fortæller han.

Børnene havde en herlig dag - også selv om katten ikke blev slået af tønden på den rigtige dato 11. februar. Løjerne blev flyttet på grund af vinterferien, så flere kunne være med.