Appetit på det fede keto-liv

Trine Willingshøj

27.09.2017

Smagsprøver af kager, chips og tapas kom i en jævn strøm fra køkkenet, hvor kokken Neil Palliser Bosomworth fra England tryllede. Han er en mester i ketogen-diæt.

- Uhm, det smager godt. Og det har slet ikke den her fedtagtige konsistens og smag, som vores søn ikke kan lide, sagde Tine Willingshøj, som er mor til 8-årige Jeppe, og deltog i temadagen om ketogen-diæt. Der var foredrag og workshops hele dagen på Filadelfia. 

- Vi vil gerne give forældrene ny viden, inspiration og et sted, hvor de kan netværke. Det er rigtig gavnligt for dem at møde andre, som er i samme situation, fortæller forskningssygeplejerske Vibeke Stubbings fra Filadelfia. 

Hjem og prøve opskrifter

Det var netop også netværksdelen, som Tine Willingshøj fik meget ud af.

- Vi forældre har en gruppe på Facebook, men det er bare nemmere at spørge, når man har mødt hinanden. Jeg har fået meget ud af dagen. Særligt diætisten Helle Nielsens oplæg om andre diæter, fedtstoffer og muligheder.

- Jeg blev introduceret til vafler. Det vidste jeg slet ikke, at man kunne lave sprøde. Nu skal jeg hjem og afprøve nye opskrifter. Vores dreng Jeppe har sine favoritretter, og jeg kan ikke bare lave det hele om. Men jeg kan prøve med lidt nye smagsoplevelser, forklarer Tine Willingshøj. Hun ser gerne, at sådan en inspirationsdag blev gentaget. 

- Der blev givet mange positive tilkendegivelser og opfordringer til at gentage dagen. Specielt netværksdelen, blive opdateret på sidste nyt og snakke om de mere følelsesmæssige sider af at køre en stringent behandling blev omtalt meget rosende. Vi håber rigtig meget på, at vi kan gentage dagen, siger Vibeke Stubbings.

Ketogen-diæten består af mellem 60-90 % fedt. Resten er fordelt på kulhydrater og proteiner. Diæten virker, fordi kroppen forbrænder mere fedt end kulhydrater, hvilket giver nogle andre affaldsstoffer - herunder ketonstoffer. Et højt antal af ketonstoffer i blodet betyder færre anfald.  

45 forældre fra hele landet deltog på dagen