Kongres om smart teknologi

Deltagere på international kongress

11.07.2017

Over 100 af verdens førende epilepsilæger og ingeniører har været samlet til kongress i København. Filadelfias ledende overlæge og forsker Sándor Beniczky stod bag arrangementer sammen med den schweiziske epilepsiekspert Phillip Ryvlin. 

- Kongressen blev en stor succes. Vi har skabt et forum til diskussion om dette hurtigt udviklende felt. Det er meningen, at kongressen skal finde sted hvert andet år. Næste gang skal det være i Lausane i Schweiz, fortæller Sándor Beniczky og fortsætter

- Der er et stort behov for at udvikle mobile tech-devices, der kan monotorere patienten i døgndrift og opdage de epileptiske anfald og slå alarm.

Danmark er foregangsland i udviklingen af ny teknologi til opsporing af epileptiske anfald, og Sándor Beniczky er en af ildsjælene på området. 

Et af de nye hjælpemidler er et armbåndsur, som kan registrere, at nu er der et anfald på vej. 

Deltagerne kom fra lande som Danmark, Sverige, Holland, Belgien, Tyskland, Østrig, Storbritannien, Polen, Spanien, Schweiz, Tjekkiet, Italien, Ungarn, Grækenland, USA, Indien, Australien og Sydkorea. 

Kongressen blev støttet af The International League Against Epilepsy's europæiske afdeling og havde medicinalvirksomheden UCB som hovedsponsor.