Krammebamser til indlagte børn

Sygeplejerske med krammebamser

17.05.2017 - Filadelfia Nyheder

Det vrimler med bamser på Epilepsiafsnit Børn på Filadelfia. Nogle ligger sirligt i en kasse og venter på et kram. Andre har allerede skabt glæde blandt de indlagte børn. Bamserne kommer fra TrygFonden. De hedder Theo og Thea, og alle har et lille armbånd med navn på. Ledende sygeplejerske Conny Brandt er udnævnt til bamsefadder, fordi hun - sammen med resten af medarbejderne på Epilepsiafsnit Børn - tog initiativ til at søge fonden om bamserne.

- Bamserne er søde og bløde. Kronisk syge børn, som kommer igen og igen på afdelingen, kan have det rigtigt svært. Så hjælper en god bamse. Den er god til at aflede opmærksomheden, forklarer Conny Brandt, som du kan se på billedet.

En ven og en støtte 

TrygFonden anbefaler, at børnene får bamserne tidligt i et behandlingsforløb. Det knytter barnet tættere til bamsen og styrker bamsens rolle som ven og hjælper. Personalet kan bruge krammebamserne til at beskrive, hvad der skal ske i behandlingen, forberede barnet på behandlingen og som støtte efter behandlingen. 

Mange forældre nævner, at bamserne gør det nemmere for børnene at tale om og dele følelser omkring et behandlingsforløb.

Sidste år søgte Conny Brandt også TrygFonden. Dengang ankom 60 bamser. Men i år er der altså langt flere børn, der kan få sig en bamsekrammer.