Steffensen og Riising besøger Filadelfia

24.04.2017 - Filadelfia Nyheder

De kendte radio og tv-værter Mads Steffensen og Jakob Riising kommer 25. april kørende i en campingvog til Filadelfia i Dianalund. Herfra sender de lokalradio til brugere og medarbejdere i to dage. Natten tilbringer de i campingvognen for at være helt tæt på alt, hvad der rører sig i området. 

Patienter og pårørende vil i to dage komme forbi campingvognen og fortælle deres egne historier om udfordringer, sorger og håb, som følger med sygdommen epilepsi og hjerneskader. Samtidig optager Nordisk Film TV en tv-udsendelse om de to værters besøg. Programmet 'Nærradiofonien' sendes på DR1 til efteråret. 

- Vi glæder os rigtig meget til at byde Mads Steffensen, Jakob Riising og resten af holdet velkommen til Filadelfia. Her vil vi vise dem at hjernesygdommen epilepsi ikke alene handler om anfald, men i høj grad også om den enkeltes social, uddannelses- og jobmæssige udfordringer, siger adm. direktør Jens-Otto Skovgaard Jeppesen. 

- Vi har valgt at lave programmet fra Filadelfia, fordi vi gerne vil nedbryde fordomme om epilepsi, som jo er en hjernesygdom. Folk ved så lidt om sygdommen, som historisk har været tabuiseret. Helt aktuelt kan vi så også fortælle om den nye behandling med cannabis. Samtidig er rammerne helt perfekte på Filadelfia med de mange bygninger, som viser tidens udvikling, fortæller redaktionschef Laura Teilmann, fra Nordisk Film TV.